Twój koszyk jest pusty

Polityka prywatności

1. Jakie dane o Państwu zbieramy?  

  • Dane zbierane podczas rejestracji:

Aby mogli Państwo skorzystać z niektórych funkcji naszego systemu, w szczególności - złożyć zamówienie lub zapytanie o cenę, muszą Państwo się zarejestrować. Podczas rejestracji zapytamy o adres e-mail, hasło i login, jakiego będą państwo używali na naszej witrynie, oraz dane teleadresowe.

  • Dane zbierane automatycznie:

Podczas Państwa wizyty na naszej stronie internetowej automatycznie zbierane są dane dotyczące tej wizyty, np. adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

  • Dane zbierane, gdy kontaktą się Państwo się z nami:

Gdy kontaktują się Państwo z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty email, komunikatora itp. przekazują nam Państwo swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres email, itp.

2. W jaki sposób wykorzystujemy Państwa dane?

  • W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali danych zebranych o Państwie podmiotom trzecim.
  • Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane do umożliwienia Państwu zalogowania się do naszego systemu oraz są to dane do wysyłki towarów. Jeśli wybrali Państwo przesyłkę kurierską GLS, numer telefonu zostanie podany na liście przewozowym, aby kurier mógł w razie potrzeby skontaktować się z Państwem w sprawie odbioru paczki. Jeżeli zapisali się Państwo na nasz Newsletter lub w inny sposób wyrazili zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy Państwa dane w celu wysłania naszego Newslettera. O chęć otrzymywania Newslettera zostaną Państwo zapytani podczas rejestracji. Zawsze też mogą Państwo się z niego wypisać.
  • Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.
  • Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Państwem a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Państwa zapytanie.
  • W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych dane Państwa mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoraru zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych. 
  • W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Państwa dane organom wymiaru sprawiedliwości.

3. Zmiana danych osobowych.

Po zalogowaniu się do systemu mogą Państwo wprowadzić zmiany lub usunąć swoje dane osobowe zbierane podczas rejestracji i używane do zalogowania się do systemu oraz wysyłki Newslettera. 

4. Wykorzystanie ciasteczek ("cookies").

Nasza strona internetowa może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Państwa przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Państwu wyświetlić. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych.

5. Zmiany naszej polityki prywatności.

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

6. Firma zbierająca dane: 

Książkowe Klimaty sc T. Zaród, K.Margielska

Mydlana 1/005

51-502 Wrocław



W przypadku dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt za pomocą formularza zamieszczonego na stronie w zakładce kontakt